Vandaag heeft Nick Schilder in de bibliotheek in Hilversum de nieuwe Online Jeugdschaakclub Nederland geopend. Hij deed dat door een schaakpartij te spelen op de Online Jeugdschaakclub Nederland op Chesskid.com tegen een leerling van de school die dit jaar Nederlands Kampioen Schoolschaak is geworden, de KinderCampus uit Hilversum. Nick liet zien dat hij uitstekend kan schaken en won de partij door schaakmat te geven. Zie hieronder de eindstand: 

Nick Schilder in actie onder toeziend oog van KNSB bestuurslid Jeugdschaak Iozefina Paulet (foto FC Klap / Oane Born)
De Online Jeugdschaakclub Nederland is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. Deze Jeugdschaakclub biedt basisscholieren de mogelijkheid om dagelijks tegen andere scholieren te schaken. De schaakbond gaat ook wekelijks een of meerdere leuke toernooien organiseren. De club is voor alle niveaus van beginner tot ver gevorderd. De club telt op de openingsdag al direct 100 scholieren. 
Zie voor meer informatie en aanmelden
Voor alle jeugdschaakclubs heeft de schaakbond nog een verraasing in petto. Na de herfstvakantie ontvangen zij een speciale aanbieding voor al hun jeugdleden tot en met 12 jaar.