Eerste speeldag KNSB-Jeugdclubcompetitie (10 september)

Home Nieuws Eerste speeldag KNSB-Jeugdclubcompetitie (10 september)
Halve Finales E in Muiderberg (foto Seger van Wijk)

Op 10 september is de KNSB-Jeugdclubcompetitie begonnen met wedstrijden op drie locaties. In Utrecht, in het Leidsche Rijn College, streden 32 teams in de Meesterklasse A (t/m 18 jaar en Meesterklasse C (t/m 14 jaar). 
Deze spelen net als voor corona weer twee partijen op een dag i.p.v. de drie in de afgelopen twee seizoenen.

In de  Meesterklasse A behaalden alleen de teams van Magnus Leidsche Rijn A1, ASV A1 en Krimpen A1 tweemaal een overwinning. Regerend kampioen KC Chesscool A1 en Almere A1 volgen met 3 punten. Zij speelden onderling 2-2.
In de Meesterklasse C zijn het de teams van VAS C1, Amsterdam West C1, KlimOp C1 en KC Chesscool C1 die nog 100% hebben. SMB C1 en Almelo C1 volgen met 3.

Bekijk hier de tussenstanden na 2 rondes

Halve finales E
In de E categorie (t/m 10 jaar) werden de halve finales gespeeld in De Bilt en in Muiderberg. 36 teams streden om 18 plekken voor de finale. In een zwitsers veld is het enorm spannend in het midden van het veld welk team net wel en welk team net niet de finale haalt. De teams in de bovenhelft van het veld hadden daar geen last van. De thuisclub DBC plaatste zich op het allerlaatste moment. Dit zijn de teams die doorgaan in poule De Bilt: VAS, Voorschoten, KlimOp, HMC Den Bosch, ROCHA, Zukertort, SHTV, Hoogland en DBC
In de andere halve finale in Muiderberg zijn het de volgende teams geplaatst: ESV, 1 en 2, Philidor, Moira Domtoren, Magnus Leidsche Rijn, Op Eigen Wieken 1 en 2, DD en Almere.

Zie hier de eindstanden van de halve finales E

Zie hier voor een fotoreportage van Seger van Wijk van de locatie Muiderberg.

Op 1 oktober is de volgende speelronde en dan gaan ook de D teams (t/m 12 jaar) van start. Zij spelen in Leiden en Groningen hun halve finales. De Meesterklasse A gaat naar Arnhem en de Meesterklasse C naar Den Haag. De finale van de E is tijdens de 3e speelronde op 12 november.