Nieuwe contributienota KNSB aan verenigingen

Home Nieuws Nieuwe contributienota KNSB aan verenigingen

De uitvoering van de contributieheffing aan de verenigingen wordt met ingang van 1 januari 2022 verplaatst van de regionale bonden naar de KNSB.

Vandaag zullen de penningmeesters van verenigingen een digitale factuur met een betaallink (Mollie) ontvangen betreffende het 1e kwartaal van de KNSB contributie (dit is exclusief de contributie die de regionale bonden zelf in rekening brengen). Als een vereniging geen penningmeester heeft, zal de factuur naar de secretaris gaan, en anders naar de voorzitter. De factuur zal door administratief medewerker Sandra Tarabene verstuurd worden (starabene@schaakbond.nl).

De KNSB is per 1 januari 2022 BTW-plichtig. Lidmaatschapstarieven kunt u hier vinden; https://schaakbond.nl/knsb/lid-worden/lidmaatschapstarieven

Een voorbeeld van de factuur met uitleg per categorie:

Pagina 1 factuur

  

.

Pagina 2 factuur


.

Categorieën Toelichting
Senior hoofdlidmaatschap  Senioren hoofdlid
Senior hoofdlidmaatschap onbelast Senior Hoofdlid terwijl er een ouder hoofdlidmaatschap bij een andere vereniging is, alleen het oudste lidmaatschap wordt belast.
Jeugd hoofdlidmaatschap Jeugd hoofdlid
Jeugd hoofdlidmaatschap onbelast Jeugd Hoofdlid terwijl er een ouder hoofdlidmaatschap bij een andere vereniging is, alleen het oudste lidmaatschap wordt belast.
Senior dubbellidmaatschap Senior Dubbellidmaatschap onbelast
Jeugd dubbellidmaatschap Jeugd Dubbellidmaatschap onbelast
    
Max Euwe heffing:  bijdrage Max Euwe Centrum per lid (vrijgesteld van BTW)