Het NK E is na een jaar in Tilburg weer terug in Waalwijk. Op vrijdag 30 maart en zaterdag 31 maart gaan 62 schakers tot en met 10 jaar  in Hotel Waalwijk uitmaken wie zich dit jaar mag kronen tot Nederlands Kampioen bij de jeugd tot en met 10 jaar (Jeugd E) en Nederlands Kampioene bij de meisjes tot en met 10 jaar (Meisjes E).
De Jeugd E groep wordt dit jaar aangevoerd door een meisje, Wendy Huang uit Eindhoven. Zij gaat het opnemen tegen maar liefst 41 jongens. Ze hoeft er gelukkig maar tegen 9 van deze 41 op te nemen.
In de Meisjes E groep strijden 18 meisjes. Deze lijst wordt aangevoerd door Lauri Maris uit Winterswijk.
Waarom dan een aparte meisjes groep als de gemengde groep toch al door een meisje wordt aangevoerd? Er is alles voor te zeggen om een gemengde groep te maken, echter het verschil in niveau van de jongens en de meisjes is daarvoor nog te groot. Jaarlijks wegen we af of we dit moeten wijzigen. De allersterkste meisjes maken al de overstap, dus voor hen hoeven we het niet te doen.
Het programma start vrijdag al om 10.15 uur met de opening. Volg de topborden via de live partijen (ca. 12 tot 16 borden) via de toernooisite.
Zie voor de gehele deelnemerslijst:
Deelnemerslijst NK E 2018