Het vierde en laatste kwalificatietoernooi voor het NK A, B en C meisjes werd op 28 en 29 februari georganiseerd in Delft door DSC in samenwerking met de HSB en KNSB.  Onvoorzien was dat op vrijdagavond kort na de start van de 4e speelronde, het brandalarm afging in het denksportcentrum en de woningen eromheen. Omdat de beheerders van het gebouw niet bereikbaar waren, ook niet via het noodnummer, de politie en brandweer geen oplossing hadden en de schakers niet in het lawaai door konden schaken was de organisatie genoodzaakt deze ronde te schrappen. De eindstanden werden zo na 6 i.p.v. 7 ronden opgesteld. Op de tweede speeldag verliepen de 3 geplande ronden zonder verdere problemen.
In de A groep waren 10 deelnemers, waarvan Tim Grutter (Amersfoort) met 2253 de grote favoriet. Hij liet slechts een halfje liggen en won overduidelijk deze groep. Daan Noordenbos (Schildwolde) werd 2e op een halfje, gevolgd door Timo Yeh (Leiden). Beiden plaatsten zich dus ook. Elisia Feng (Eindhoven) was hier het enige meisje, maar had zich al geplaatst voor de C meisjes. 
In de B groep was het veld enorm concurrerend met niet alleen 30 deelnemers, maar ook een heel breed veld van spelers met een Elo van 1600 plus. Vadim van Kuijk (Dieren) bleef als enige ongeslagen met 5,5 uit 6 en won de groep. Max Hooijmans (Nieuwe Niedorp) en Ivo Andringa (Hoofddorp) behaalde de 2e resp. 3e plaats met 4,5 uit 6 en plaatsen zich ook. Tobias Li-Behn (Den Haag) scoorde ook 4,5 punt, maar net iets minder weerstandspunten en moet nog even in de wachtkamer plaatsnemen. Rolinde den Heijer (Bodegraven) pakte het B meisjes ticket met 2,5 uit 6. Veronique Bogouslavski (Enschede) scoorde weliswaar een halfje meer, maar was al geplaatst.
In de C meisjes groep won Isafara Gergin (Utrecht)  de groep met 5 uit 6. Nirupa Ganeshram (Eindhoven) werd 2e met 4 uit 6, gevolgd door Katja Tangarife Ramirez (Apeldoorn) met eveneeens 4 uit 6.
Eindstanden:

A groep
B groep 
C meisjes

Zie ook verslag op de HSB site.
De organisatie was in handen van DSC, die samen met de HSB en KNSB voor het eerst een kwalificatietoernooi organiseerde. Ze deden dit voor de 47 deelnemers met een hoop extra’s met twee ChessQueens als toernooicoach, 18 liveborden en vijf consumptiebonnen per persoon.