Van 11 juli tot en met 19 juli wordt in Bad Blankenburg (Duitsland) de Europese Jeugdkampioenschappen voor Landenteams georganiseerd (U12 en U18). Voor dit zevenrondige toernooi geldt een open inschrijving voor een ongelimiteerd aantal teams uit Nederland en andere Europese landen. Er zijn vier categorieën: Open tot 18 jaar, Meisjes tot 18 jaar, Open tot 12 jaar en Meisjes tot 12 jaar. Deelnemers mogen op 1 januari 2018 de leeftijd van 18, respectievelijk 12 nog niet bereikt hebben. De open teams bestaan uit 4 spelers en desgewenst 1 reserve. De meisjesteams bestaan uit 2 spelers en desgewenst 1 reserve.
Het toernooi vindt plaats in een sportschool en kent naast schaken diverse sportfaciliteiten waarvan gratis gebruik kan worden gemaakt.
De KNSB hanteert voor dit toernooi een open inschrijving.

 
Deelnamekosten
De KNSB heeft geen vergoedingsregeling voor dit evenement. Teams reizen op eigen gelegenheid en eigen kosten naar Bad Blankenberg. De organisatie regelt tegen betaling een bus-service vanaf diverse plaatsen.
De volgende kosten worden door de KNSB vooraf betaald en belasten wij door:
• Een inschrijfgeld van € 150,- per deelnemend team. Hiervan moet  per team € 100,- worden afgedragen aan de ECU, en € 50,- aan de lokale organisatie.
• De kosten voor verblijf en eten, indien geboekt via de organisatie.
• De kosten voor transport indien u gebruikt maakt van het door de organisatie aangeboden busvervoer.
Informatie en formulieren
Uitnodiging en informatie
Officiële website
Inschrijfformulier (team en reis)
Inschrijfformulier (accommodatie)
Voorwaarden voor inschrijving
Teams worden door de KNSB ingeschreven voor het EJK-Landenteams indien voldaan is aan de volgende voorwaarden:

Op uiterlijk 1 mei 2018 schrijft u één of meerdere teams in door middel van een e-mail aan bondsbureau@schaakbond.nl
Deze e-mail bevat per team twee volledig ingevulde inschrijfformulieren (zie de links) voor inschrijving/reis en accommodatie. (De reisgegevens mogen later worden nagezonden, en dienen voor 1 juni binnen te zijn).
Bij inschrijving gaat u akkoord met volledige doorbelasting van alle kosten. U krijgt van de KNSB een factuur toegestuurd.
De KNSB registreert u bij het toernooi maar heeft geen bemoeienis met de selectie van de teams en accepteert geen verantwoordelijkheid voor het goede verloop van de uitzending.
U zorgt zelf voor een begeleider. Deze begeleider is in het bezit van een VOG en deze verklaring voegt u bij in uw e-mail aan het bondsbureau.