Na jaren van afwezigheid zal op 10 en 11 juni het Nederlands Kampioenschap Rapid weer worden georganiseerd. De toernooien vinden plaats op het Carolus Borromeus College in Helmond. Op zaterdag 10 juni vindt het open toernooi plaats en op zondag 11 juni het toernooi voor de jeugd.

Jeugd

Op zondag 11 juni vindt het Open Nederlands Kampioenschap Rapid Jeugd plaats. Per leeftijdscategorie (geboortejaar) wordt in zeven ronden gestreden om de titel Open Nederlands Rapid Kampioen Algemeen en Meisjes. Het speeltempo bedraagt 15 minuten per persoon, met 5 seconden increment.

Het toernooi staat open voor jeugdige schakers van elke nationaliteit, mits aangesloten bij de KNSB/ FIDE (schaakclub). De resultaten worden aangeboden voor verwerking voor de KNSB-jeugdrating.

De toernooiregistratie is inmiddels geopend: https://nkschaken-rapid.nl/jeugd

Op deze website is alle informatie te vinden over bijvoorbeeld de bereikbaarheid van de toernooilocatie. Vooraf registreren is verplicht.

Open Kampioenschap

Een dag eerder, op zaterdag 10 juni, vindt het Open Nederlands Kampioenschap Rapid plaats. Het speeltempo bedraagt 15 minuten per persoon, met 5 seconden increment. Na negen ronden wordt beslist wie de titel Open Nederlands Kampioen mag dragen in de categorieën Algemeen en Dames. Er is een prijzenpot van 4.000 euro, inclusief diverse ratingprijzen.

Het toernooi staat open voor schakers van elke leeftijd en elke nationaliteit, mits aangesloten bij de KNSB/ FIDE. De resultaten worden bij de FIDE aangeboden voor Rapid ratingverwerking.

De toernooiregistratie is inmiddels geopend: https://nkschaken-rapid.nl/open

Op deze website is alle informatie te vinden over bijvoorbeeld de bereikbaarheid van de toernooilocatie en de mogelijkheden die worden aangeboden voor lunch en diner. Vooraf registreren is verplicht.