Vandaag is de grens 2.500 leden gepasseerd voor de Online Jeugdschaakclub Nederland. Schaakvereniging Hoogland meldde maar liefst 45 jeugdleden aan waardoor deze magische grens is gepasseerd naar 2.531. En dat in slechts 8 maanden tijd sinds de oprichting. Dagelijks zien we vele kinderen online die snelschaak partijen spelen, puzzels oplossen en video’s bekijken. Clubs en scholen zijn ook gestart met eigen interne competities.
Op dit moment telt de club 71 verenigingen en 117 scholen. Elke dag komen er nieuwe bij.
Toernooien
Er wordt inmiddels gespeeld in de Pion-, Loper-, Paard-, Toren-, Dame- en Koningsklasse op de zondagmiddagen en voor het NK viertallen op de vrijdagmiddagen steeds om 16.00 uur.
Ook is het eerste internationale toernooi een feit. De 7-jarige Freek Thijssen gaat Nederland vertegenwoordigen op de 1e Chesskid Games op 1 juni.
Aanbod verenigingen
Voor de verenigingen loopt er nog steeds het eenmalige aanbod om een jaar lang gratis voor al hun jeugdleden t/m 12 jaar een account aan te vragen. Deze actie wordt nog eenmaal verlengd tot de voorraad strekt tot en met 31 mei 2019. Laat ook jullie jeugdleden dit niet mislopen.
Vul dit formulier in als je met je vereniging nog van dit aanbod gebruik wil maken
https://www.schaken.nl/online-jeugdschaakclub-nederland/aanmelden/aanmelden-voor-eenmalig-aanbod-alleen-voor-clubs
Aanbod scholen
Voor slechts € 7,50 per kind per jaar kunnen kinderen van de basisscholen iedere dag schaken en puzzels oplossen. Ook kunnen ze deelnemen aan de toernooien van de schaakbond, zowel individueel als met school- of clubteams.
Voor meer informatie.