Op zaterdag 5 mei zijn de slotronden van de verschillende leeftijdscategorieen van het NJSK in Assen gespeeld. 
In de hoogste categorie, Jeugd A (t/m 20 jaar), was het spannend tot de laatste partij. Doordat Wiggert Pols (Krimpen aan den IJssel) in de voorlaatste ronde van de koploper Max Warmerdam (Tegelen) had gewonnen, was alle spanning weer terug. Met drie koplopers, Wiggert, Max en Joris Kokje (Utrecht) begonnen ze aan de laatste ronde. Alleen Wiggert wist deze echter te winnen en daarmee de titel! Joris ging ten onder tegen Casper Schoppen (Utrecht) en Max speelde remise tegen Liam Vrolijk (Rotterdam). Wiggert was slechts als 11e geplaatst op rating en heeft zich ongeslagen naar de titel gespeeld met drie remises en vier overwinningen. Proficiat.
Max Warmerdam en Casper Schoppen werden resp. 2e en 3e. 
Bij de Meisjes AB was het Robin Duson (Hoorn) die de titel opeiste, zowel bij de A als bij de B. Omdat de Meisjes A en B samen in een gemengde groep hebben gespeeld, kon het dat een Meisje B ook A kampioene werd. Anna Martinez (Wageningen) werd tweede en Lola den Dunnen (Rotterdam) derde. Bij de Meisjes B pakte Marrit Adema het zilver en Alisha Warnaar (Leiderdorp) het brons

Prijswinnaressen Meisjes A

Prijswinnaressen Meisjes B
Bij de Jeugd B was er een die duidelijk boven de rest uitstak. Eelke de Boer (Groningen) was een ronde voor het einde al zeker van de titel. Hij eindigde uiteindelijk op 6,5 uit 7, een fantastische score. Tweede werd Rembrandt Bruil (Elst). Vorig jaar werd hij nog verrassend tweede achter Eelke bij de Jeugd C, nu al iets minder verrassend. Derde werd Charlie Tang (Eindhoven), die de beste wp had van een groep van 6 spelers met 4 uit 7.

Prijswinnaars Jeugd B
Bij de Jeugd C was Machteld van Foreest (Groningen) al vooraf de grote favoriete. Het werd toch nog heel spannend doordat Daniel Kutchoukov (Almere) haar bij kon blijven tot en met de 8e ronde. In de slotronde wist hij echter niet te winnen, hoewel hij daar tot tweemaal toe de kans voor kreeg tegn Wahe Boghassian (Hengelo). Machteld werd ongeslagen kampioene met 8 uit 9, Daniel scoorde 7,5 en werd tweede, Onno Elgersma (Aalsmeer) met 6,5 derde.

Prijswinnaars Jeugd C
Bij de Meisjes C waren het Manasvita Basa (Almere) en Wendy Huang (Eindhoven) die de dienst uitmaakten. Manasvita werd kampioene met 6 uit 7, voor Wendy met 5,5 uit 7 en Nina de Putter (Terneuzen).

Prijswinnaressen Meisjes C

De organisatie was voor het tweede jaar in handen van de Stichting Jeugdschaak Noord 
Het NJSK 2018 werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Assen, de provincie Drenthe, DGT, Hotel van der Valk Assen, de KNSB, de NOSBO, de FSB, het Rob Brunia fond, Gedichten.nl en alle vrijwilligers van o.a. SC Assen, de Stichting Jeugdschaak Noord en de NOSBO.