Diagram uit de partij Raghav -Ryoga

Op vrijdag 31 maart is als voorproefje op de Nederlandse Kampioenschappen bij de E (tot en met 10 jaar), het NK E Online gespeeld. Er waren 31 spelers present op deze vrijdagmiddag. Er werd gespeeld op het platform van Tornelo. Best pittig voor deze spelers na een complete schoolweek om nog 7 ronden van ca. 25 minuten te spelen. (speeltempo van 10 minuten per persoon plus 2 seconden increment).

Raghav Pathak uit Amsterdam, tevens een van de favorieten komend weekend, liet er geen twijfel over bestaan en won al zijn 7 partijen. Proficiat!
Op de tweede plaats eindigde Ryoga Otika uit Den Haag met 6 uit 7. Aren Margaryan uit Leiden werd derde door van een groepje spelers met met 5 uit 7 de meeste weerstandspunten te scoren. Akul Gupta uit Maastricht en Viaan Gohil uit Groningen werden resp. 4e en 5e.

Bij de meisjes was het ook bijzonder spannend. Maithili Mili Bhaskarabhatla uit Rotterdam, Malem Ngangbam uit Voorburg en Ayleanna Jermin uit Zoetermeer eindigden uiteindelijk maar een half puntje van elkaar. Maithili is Kampioen met 2,5, Malem 2e met 2 en Ayleanna 3e met 1,5.

Zie hier de volledige eindstand.

Een opmerkelijk feit deed zich voor tijdens ronde 2 en 3. Dhruv Kumar had in ronde 1 nog normaal gespeeld, maar kon in ronde 2 vanwege verbindingsproblemen geen zet meer doen. De nieuwe software van Tornelo liet echter toe dat de arbiter de zetten voor de speler kon uitvoeren. Dhruv riep zijn zet in de Zoom sessie en de arbiter voerde de zet uit. Hij won deze beide partijen en kon vanaf ronde 4 weer zelf verder met z’n toernooi. Dank je wel Tornelo!

Vrijdag 7 april starten de 60 deelnemers aan het NK E in Tilburg met de fysieke editie. Raghav en Maithili zijn er in ieder geval al klaar voor. Zie alle info op de toernooisite van het NK E 2023.

Op vrijdag 21 april zijn de volgende Online Kampioenschappen voor ABC.