Om haar webplatformen een verbeterslag te geven, heeft de Koninklijke Nederlandse Schaakbond Rolf Slotboom aangetrokken als projectleider aanpassing online webomgeving. Voor een periode van zes maanden zullen hij en Jelle Batteram aan de hand van een vooraf opgesteld projectplan verbeteringen aanbrengen aan de websites www.schaken.nl en www.schaakbond.nl. Rolf zal dit op projectbasis doen, naast zijn bestaande werk als hoofd communicatie van de Koninklijke Nederlandse Biljartbond.
Directeur KNSB Dharma Tjiam: “Hoewel op onze websites veel nuttige informatie staat, is deze informatie niet altijd vindbaar. De look and feel van de websites is ook niet optimaal. In het recentelijk uitgevoerde ledenonderzoek kregen de websites het rapportcijfer 6,2 en dit is simpelweg te laag. We zijn blij dat we Rolf hebben weten binnen te halen. Niet alleen heeft hij bij de KNBB al eerder met succes een soortgelijk traject uitgevoerd, hij heeft met zijn achtergrond in het biljarten en het poker ook een goed gevoel voor wat sporters willen.” 
Rolf Slotboom: “De uitgangspositie van schaken is volgens mij lang niet slecht. Het aantal leden, het aantal jonge leden, en ook de aandacht in mainstream media: veel andere sportbonden zouden graag ruilen. Wel is op communicatief opzicht enige ruimte voor verbetering. De huidige websites sluiten nog niet volledig aan bij de gewenste doelen. Samen met Jelle, één van de beste jonge webbouwers die ik ken, gaan we kijken hoe schaken.nl en schaakbond.nl  beter kunnen worden gepositioneerd. Bijvoorbeeld: hoe er een logischer onderscheid komt tussen informatie voor een doorgewinterde schaker en een potentieel geïnteresseerde, en hoe er een verbeterslag kan komen op zichtbaarheid en vindbaarheid. Einddoel is twee mooiere websites, inhoudelijk goed en logisch, en informatie beter vindbaar.”
Rolf Slotboom begint half maart met zijn werkzaamheden, die naar verwachting eind 2019 zullen zijn afgerond.