Mr. X was te gast op het Hutton-toernooi en trok veel bekijks. Op tafel staat de grote Huttonbeker.

De RSB (Rotterdamse Schaakbond) is winnaar geworden van het Hutton-toernooi. Dit toernooi is het Nederlands Kampioenschap voor jeugdteams van regionale bonden. Het toernooi werd dit jaar op zaterdag 28 oktober georganiseerd door de Stichts-Gooise Schaakbond bij Jeugdschaakclub Magnus in het Leidsche Rijn College in Utrecht.

Vijf categorieën

Er is zoals gebruikelijk gespeeld in 5 leeftijdscategorieën: A (t/m 18 jaar), B (t/m 16), C (t/m 14), D (t/m 12) en E (t/m 10). Allemaal met in elke categorie 4-tallen die 5 ronden Zwitsers hebben gespeeld. Er is een klassement per leeftijdscategorie en er is een totaal klassement. Het ‘overall’ klassement over al deze categorieën samen bepaalt welke bond met de reusachtige Huttonbeker naar huis gaat. Dit werd de RSB. Zij waren in drie van de vijf categorieën de sterkste.

Mr. X

In het kader van het jubileum van de KNSB (150-jarig bestaan) was de befaamde Mr. X naar Utrecht afgereisd om op het grote podium in de aula te snelschaken tegen deelnemers. Daar was veel animo voor. Deze anonieme, geblokte snelheidsduivel trok veel bekijks. Blijft na tien maanden nog steeds de vraag: wie o wie zit er toch onder die helm verborgen?! Nog even wachten op het antwoord.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website van de Stichts-Gooise Schaakbond. Klik hiervoor op de onderstaande hyperlink. In het artikel op deze site wordt verwezen naar alle uitslagen en foto’s en naar een partijenlink. Er waren 24 liveborden ingevlogen om de topwedstrijden in de aula of thuis te kunnen volgen. 

Stichts-Gooise Schaakbond