Ondanks dat achter het bord schaken moeilijk is in deze tijd hebben we in november een hoop grote successen meegemaakt. Op het NK internet voor mannen als voor dames hebben we een record aantal deelnemers mogen tellen! Geweldig, nu het even niet offline kan blijven we toch online gemotiveerd. Gefeliciteerd winnaars Benjamin Bok & Anna-Maja Kazarian. Niet getreurd als je een aantal van deze activiteiten hebt gemist, want we zetten de digitale activiteiten gewoon door in december! De KNSB heeft voor in december alweer heel veel gepland voor alle schaakliefhebbers.

NK VO voorronde

Zo begint december met een NK VO voorronde op 4 december voor het voortgezet onderwijs. Bij dit toernooi nemen leerlingen uit het voortgezet onderwijs het tegen elkaar op om een plaats op de finale van het NK VO te bemachtigen. Het record (278) van aantal deelnemers in de voorronden is met ruim 300 al gesneuveld. Er zijn nog 6 van de 18 plekken voor de teamfinale te vergeven, 2 in elke categorie. Kijk op www.schaken.nl/nkscholen voor meer info.

Schoolschaak Christmas Cup

7, 8, 9, 10 en 11 december vinden de voorrondes plaats van het Schoolschaken Christmas Cup met de finale op 16 december. De Schoolschaken Christmas Cup is hét grootste online jeugdschaaktoernooi voor basisschoolkinderen in Nederland. Sport, competitie, fun, uitdaging én persoonlijke ontwikkeling van kinderen staat centraal. Daarnaast krijgt de winnende school een prachtige beker. Meld jouw school gratis aan!

Boekpresentatie en online activiteiten

Naast alle wedstrijden start de KNSB met boekpresentaties en online activiteiten met topschakers. Als je hier meer over wilt weten blijf dan de website of de socials in de gaten houden!

Grand Prix Chess Tournaments (GP)

De aftrap van de Grand Prix Chess Tournaments vindt plaats op 11, 12 en 13 december. De Grand Prix is een nieuwe serie online toernooien op chess.com voor de middelbare schooljeugd en de top jeugd onder 12 jaar. De cyclus bestaat uit vier weekenden waarin steeds drie toernooien plaatsvinden met verschillend speeltempo. Daarnaast is er een finaleweekend in maart.

KNSB-competitie online

Nadat de KNSB competitie geannuleerd was zaten velen met de vraag: wat nu? Gelukkig hoeven de deelnemers niet lang te wachten, want 19 december vindt de eerste ronde van de online KNSB-competitie plaats! Bij deze online competitie bestaan de teams uit 10 personen, waarvan er telkens 5 spelen. Houd Twitch in de gaten, want er komen gasten langs en je maakt kans op virtuele prijsuitreikingen.