door Jessica Stratmann-Koning
Schaakclub Aartswoud is momenteel bezig met het opzetten van een jeugdafdeling in Aartswoud. Ze hebben een promotieflyer gemaakt en gaan die verspreiden onder de scholen in de omgeving van de clublocatie.

“Schaken is een superleuke denksport en vanaf 2 november kun je in Hoogwoud komen leren schaken bij schaakclub Aartswoud!”
Heb je al eens geschaakt of een schaakspel gezien? Schaken is een spel met een simpel doel: verover de koning! De weg daarheen maakt het uitdagend, afwisselend en boeiend. Je moet elke keer op zoek naar de beste zet en bedenken wat de tegenstander kan doen. In het begin lijkt het ingewikkeld, alleen door te oefenen leer je al snel hoe de stukken samenwerken.
Open dag 13 oktober!
Op 13 oktober is het West-Frieseschaakdag en daarom is er die dag een uurtje de mogelijkheid om vast kennis te maken met schaakclub Aartswoud. Tussen 11-12 uur kun je komen kijken bij de schaakclub. Of je al een beetje kan schaken of nog helemaal niet, alle kinderen zijn van harte welkom! Je kunt allerlei leuke schaakspelletjes spelen, meedoen met een simultaan (hierbij speelt de simultaangever tegen meerdere kinderen tegelijkertijd een schaakpartij) en er is natuurlijk wat lekkers! De beste speler tijdens de simultaan krijgt een leuke prijs en voor alle aanwezige kinderen is er een klein presentje. ….
Zie hier de hele promotieflyer.

Dit is het zevende artikel in de serie goede voorbeelden van acties rond de Nationale Sportweek 2018.