Onlangs is het april-nummer van Schaakmagazine verschenen. Fabiano Caruana siert de cover vanwege zijn overtuigende winst in het Kandidatentoernooi in Berlijn. Onze verslaggever Erwin l’Ami durft geen voorspelling te doen over de afloop van de WK-match later dit jaar. Het Deloitte NK schaken (1-8 juli, Amsterdam) heeft een prachtig deelnemersveld en Deloitte CEO en schaakliefhebber Peter Bommel vertelt waarom hij zo enthousiast is over schaken en schakers.
Jeugdleden houden de schaaksport vitaal en KNSB-voorzitter Marleen van Amerongen ziet dan ook graag dat alle kinderen op school al in aanraking komen met schaken. Het goede voorbeeld geven ze in Almere waar 450 kinderen meespeelden op het grootste schoolschaaktoernooi van Nederland. Anish Giri is 10 jaar in Nederland en we nemen in vogelvlucht zijn groei naar de wereldtop door.
Naast deze onderwerpen, nog allerlei ander nieuws over clubs en schaakliefhebbers, en natuurlijk de vertrouwde rubrieken.
Alle leden van schaakverenigingen, alle leden van de bijzondere bonden en alle persoonlijke leden krijgen Schaakmagazine zes keer per jaar automatisch in de bus. Mocht u het nummer niet ontvangen hebben, dan wordt u verzocht dat te melden aan het Bondsbureau (bondsbureau@schaakbond.nl).