Onlangs is het december-nummer van Schaakmagazine verschenen. In dit nummer valt te lezen hoe Jorden van Foreest geen medaille won op het WK-junioren, maar wel op het EK-Landenteams. Ook wist de Groninger in Hoogeveen zijn match tegen Adhiban winnend af te sluiten. Jan Stomphorst blikt in een interview na 9 jaar als KNSB-bestuurslid terug, maar kijkt zeker ook vooruit. Ook lezenswaardig is het interview met grootmeester Wouter Spoelman die koos voor een maatschappelijke carrière.
Veel enthousiasme voor schoolschaak en schaken voor een betere wijk is er in Utrecht. Heeft u wel eens een oneven aantal spelers op de club? Schakel dan ‘Donald Trump’ of ‘Donald Duck’ in. Ongetwijfeld loopt er op uw club ook wel een onmisbare vrijwilliger rond. We zoeken de schaakvrijwilliger van het jaar 2017. Schaaktechnisch valt er van alles te leren in onze vaste rubrieken. Veel leesplezier!
Alle leden van schaakverenigingen, alle leden van de bijzondere bonden en alle persoonlijke leden krijgen Schaakmagazine zes keer per jaar automatisch in de bus. Mocht u het nummer niet ontvangen hebben, dan wordt u verzocht dat te melden aan het Bondsbureau (bondsbureau@schaakbond.nl).