De Nederlandse vrouwen leverden op het afgelopen EK-landenteams hun beste prestatie ooit met een 5e plaats. Natuurlijk berichten we over hun verrichtingen in Batumi, en Gert Devreese interviewde een van de speelsters: Rosa Ratsma.
In Hoogeveen versloeg Jan Timman in een match Zhansaya Abdumalik. Peter Boel verhaalt hoe de ‘oude garde’ ook in het Open Toernooi de jeugd nog net onder zich wist te houden. Die jeugd komt er wel aan natuurlijk. Eline Roebers werd 6e op het WK-jeugd, en verder een portret van jeugdspeler Arthur de Winter.
Minze bij de Weg start in dit nummer een nieuwe serie over historische gebeurtenissen in de Nederlandse schaakgeschiedenis. Verder natuurlijk de bekende rubrieken en diverse andere artikelen. Veel leesplezier en vergeet u niet de schaakvrijwilliger van het jaar 2019 op te geven?
Alle leden van schaakverenigingen, alle leden van de bijzondere bonden en alle persoonlijke leden krijgen Schaakmagazine zes keer per jaar automatisch in de bus. Mocht u het nummer niet ontvangen hebben, dan wordt u verzocht dat te melden aan het Bondsbureau (bondsbureau@schaakbond.nl).