Onlangs is het oktober-nummer van Schaakmagazine verschenen. In dit nummer verslagen van diverse zomertoernooien zoals het ONK Dieren, Leiden en Vlissingen. Een grote Nederlandse delegatie nam deel aan de Europese Jeugdkampioenschappen in Roemenië. De World Cup in Tbilisi werd gewonnen door Levon Aronian.
De competitie is weer begonnen, we besteden er aandacht aan met een wedstrijd- en sfeerverslag van Sissa 3-Het Kasteel Wijchen. Voor jonge lezers (en oudere voorlezers?) een kort interview met de schrijfster van ‘het geheim van de zwarte koning’. Verder ook andere vormen van schaken (onder andere oplosschaak en correspondentieschaak), en een interview met Geurt Gijssen. O ja, en dan zijn er natuurlijk ook nog onze vaste rubrieken. Veel leesplezier!
Alle leden van schaakverenigingen, alle leden van de bijzondere bonden en alle persoonlijke leden krijgen Schaakmagazine zes keer per jaar automatisch in de bus. Mocht u het nummer niet ontvangen hebben, dan wordt u verzocht dat te melden aan het Bondsbureau (bondsbureau@schaakbond.nl).