Wijk aan Zee – Terwijl de grootmeesters in diep gepeins zijn verzonken, wordt verderop in Wijk aan Zee een nieuwe impuls gegeven aan schoolschaak. Deze keer voor de regio Beverwijk en IJmond. Afgelopen woensdag tekenden Tata Steel en de KNSB een samenwerkingsovereenkomst om schoolschaak te stimuleren.
De samenwerking is niet alleen gericht op de jaarlijkse Tata Chess on Tour activiteiten, maar ook op het stimuleren van schoolschaak in de regio Beverwijk en IJmond. Ook voor Tata Steel geldt dat het de vaardigheden die kinderen in de schaaksport opdoen van groot belang acht voor het aangaan van de uitdagingen die de 21e eeuw biedt. Daarnaast vindt Tata Steel het erg belangrijk dat naast Tata Steel lokaal ook bedrijven dit initiatief steunen.
Voor regio Beverwijk en IJmond is SAB Detachering de eerste partij die zich heeft gemeld. Het bedrijf detacheert ingenieurs bij 24/7 industriële bedrijven in de Randstad en onderkent het belang van ontwikkeling van kinderen voor de toekomstige arbeidsmarkt en ziet schaken als een mooi vehikel.
“Schaken is goed voor de ontwikkeling van het analytisch vermogen, iets wat later als bèta student sterk in je voordeel werkt. Wat ons betreft kunnen er niet genoeg bèta – of nog beter- technische studenten zijn. De interesse daarvoor ontwikkel je jong en SAB Detachering draagt daar graag aan bij. ‘Goed voor Elkaar’ noemen wij dat” aldus Jelmer van Schagen, senior recruiter SAB Detachering.
Met de ondersteuning van Tatasteel en SAB Detachering zal de KNSB dit voorjaar van start kunnen gaan met het schoolschaakproject op verschillende basisscholen. Aansluiten bij dit schoolschaakinitiatief is nog mogelijk, bedrijven kunnen zich dan melden bij de KNSB.