Op 14 en 15 april 2018 is het weer zover: dan vindt voor de 44e keer het IBIS-schaaktoernooi (Internationaal Blinden Integratie Schaaktoernooi) weer plaats in Haaksbergen. Een uniek schaakevenement waar blinden, slechtzienden en zienden tegen elkaar spelen. De schakers komen niet alleen uit Nederland, maar ook uit Engeland, Duitsland en België.
‘Het doet er niet toe of je oud of jong bent, uit welk land je komt, of je man of vrouw bent en of je slechtziend of ziend bent. Tijdens het schaakspel valt alles weg en gaat het alleen nog maar om het spel’. Aldus een speler.
Nog iets wat dit schaakevenement uniek maakt is dat alle spelers ondergebracht worden bij gastgezinnen in Haaksbergen. Sommige spelers komen er al jaren.
Nieuw dit jaar is dat er zaterdagmiddag simultaanschaak georganiseerd wordt. Iedereen kan meedoen. Van huisschaker tot topschaker. Je hoeft je hiervoor niet op te geven. Het simultaanschaak vindt plaats in de foyer van theater de Kappen in Haaksbergen op zaterdag 14 april van 15.00 tot 18.00 uur.
Wil je meer weten? Kijk dan op www.ibis-tournament.com. Opgeven voor het toernooi kan tot 17 maart a.s. via de website of door een e-mail te sturen naar: info@ibis-tournament.com