In het weekend van 16-18 februari vond in de TU Eindhoven de derde van vier landelijke kwalificaties plaats voor het NK Jeugd in de categorieen A, B en C. Bij de C werd dit keer niet alleen door de C meisjes gespeeld maar ook door de C jeugd van de NBSB. In alle categerieen leverde het weer veel spannende partijen op. Er werden na de prijsuitreiking op zondag om 18.30 uur zelfs nog de nodige barrages gespeeld. De laatste partij was pas om 21.40 uur klaar.
Op de toernooisite staan alle uitslagen. Alleen die van de barrages staan nog niet gepubliceerd. Deze volgen later deze week.
De geplaatsen voor het NJSK 2018 per categorie:
A jeugd: Joris Kokje, Kevin Nguyen en Samuel Vandeputte. 
A meisjes: Anna Martinez
B jeugd: Rembrandt Bruil, Tim Grutter, Charlie Tang
B meisjes: Pascalle Monteny
C meisjes: Mirthe Hatzmann, Kiri Arnold, Jule Cordes
C jeugd NBSB: Sasa Albers 
Barrages:
Bij de A jeugd moest er een barrage gespeeld worden tussen Kevin Nguyen, Samuel Vandeputte.en Robin Reichardt om plaatsen 2 en 3. Kevin (en Samuel bleven Robin voor. Uitslag: Kevin 3,5 punt uit 4, Samuel 1,5 punt, Robin 1 punt
Bij de A meisjes waren alle drie de deelneemsters gelijk geeindigd. Anna Martinez, Timardi Verhoeff en Ebba Heskes. Anna won de barrage om de NJSK plek. Uitslag: Anna 3 uit 4 punten, Timardi 2,5 punt en Ebba 0,5 punt
Buiten mededinging:
Bij de B meisjes was Alisha Warnaar (1) al geplaatst, evenals Wendy Huang (2), die buiten mededinging meededen voor de NJSK plaatsen. Pascalle Monteny pakte hierdoor de enige NJSK plaats.
Bij de C jeugd plaatste Sasa Albers zich namens de NBSB omdat Marieke van Essen (1) buiten mededinging meedeed (al geplaatst voor de C meisjes) en Tommy Grooten (gedeeld 2e) van een barrage afzag. Dit toptalent is pas 7 (bijna 8) en heeft zich al voor twee andere NK’s jeugd geplaatst (D en E). 
Tot slot werd er ook nog een barrage gespeeld bij de NBSB D meisjes. Elysia Feng, Luna Huang en Ilona Struijs bleven Nirupa Ganeshram en Femke Kieu voor waardoor deze drie  zich voor het NK D hebben geplaatst.
De organisatie was uitstekend verzorgd door de NBSB. Er waren op zaterdag en zondag toernooicoaches voor het analyseren van de partijen met de deelnemers zelf. Er waren o.a. live borden, lezing (over ADHD door Jan Toorman), workshop van Herman Grooten, live commentaar door Mark Haast en niet te vergeten vers gemaakte broodjes door de organsatie zelf. 
Op 24 februari, aanvang 10.00 uur, start alweer de laatste van de vier kwalificaties in Spijkenisse. Zorg dat je erbij bent:
https://www.schaken.nl/kampioenschappen/nederlandse-jeugdkampioenschappen/nkabc