Op zaterdag 1 december werden in Den Bosch de slotronde gespeeld in de Meesterklasse A, C en D van de KNSB-Jeugdclubcompetitie 2018. 
In de Meesterklasse A (t/m 20 jaar) heeft STB A1 uit Oosterhout hun titel geprolongeerd. Ze waren na ronde 7 (3-1 winst tegen Talenetenteam SBOA1) al zeker van de titel, maar wonnen ook hun slotronde tegen DE Klim-Op A1 met 2,5-1,5. 
Voor de 2e en 3e plaats was het nog wel heel spannend. Talententeam JSN A1 en Sleidrecht A1 wonnen beide in de slotronde van de concurrenten Chesscool A1 en A2, terwijl Almere A1 ten onder ging tegen Talententeam SBO A1. Talententeam JSN A1 werd hierdoor tweede en Sliedrecht A1 derde. De ratings vooraf zeggen dus niet alles, want deze teams waren slechts als 8e resp. 4e geplaatst. Proficiat! allemaal!
De Meesterklasse C (t/m 14 jaar) werd een prooi voor VAS C1 uit Amsterdam. Met 2 matchpunten voorsprong op de Arnhemse Schaakacademie C1 pakten zij ongeslagen de titel met 15 uit 16. Derde werd STB C1 (Oosterhout) op weer 2 matchpunten van de Arnhemse Schaakacademie C1.

VAS C1 verovert de titel in de Meesterklasse C (links KNSB Bestuurslid Jeugd, Iozefina Paulet)
In de Meesterklasse D (t/m 12 jaar) was er 1 team dat er duidelijk bovenuit stak. Met een score van 17 uit 18 veroverde het team van Almere D1 de Nederlandse titel. Tweede werd het team van Magnus Leidsche Rijn D1 uit Utrecht op 3 matchpunten. Op 4 matchpunten van de winnaar werd MSV D1 uit Meppel derde evenveel als Chesscool D1 uit Haarlem, maar met 2 bordpunten meer.  

Almere D1 winnaar van de Meesterklasse D
De individuele topscorers per klasse zijn geworden:
– Arne Pols (Klim-Op A1 Meesterklasse A) met 7 uit 8
– Kasper Bleeker en Eline Roebers (beide van VAS C1 Meesterklasse C) met beide 7 uit 8
– Roger Labruyere (Almere D1 Meesterklasse D) met 9 uit 9!

Topscorers Kasper Bleeker (C), Eline Roebers (C), Roger Labruyere (D), Arne Pols (A) ontbreekt op de foto.
Zie hier de volledige eindstanden:
https://knsb.netstand.nl/scores/index/13