Op maandag 19 maart heeft onze ambassadeur, Jan Stomphorst, de Verenigingsprijs 2018 uitgereikt. Hij deed dat op de clubavond van winnaar schaakvereniging Erasmus in Rotterdam. Stomphorst: “SV Erasmus heeft deze prijs gewonnen voor het leveren van uitzonderlijke prestaties op het gebied van ledenwerving! Per saldo stegen ze maar liefst 20 leden. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 1000.  
De winst werd vooral bij de jeugd gehaald. Sinds september 2017 is een nieuwe  jeugdafdeling opgericht, waar inmiddels 34 schakertjes iedere week schaakles krijgen van een jeugdcommissie van zes schaaktrainers. Maar ook bij de volwassenen ziet Erasmus de belangstelling voor het schaken sterk toenemen en maakt de vereniging de laatste jaren een mooie groei door! Het is in het bijzonder ook leuk om te zien dat verschillende nieuwe leden de stap van huisschaker naar clubschaker aan het maken zijn. Inmiddels heeft de vereniging 113 leden!
Voorzitter Frank van Zutphen van SV Erasmus nam de prijs samen met jeugdleider Peter Ruimschoot in ontvangst. Van Zutphen: “Een leuk extraatje voor de vereniging, dat mogelijk ook aangewend zal worden voor de viering van ons 125-jarige (!) bestaan van de vereniging. Op 13 september 1894 is namelijk de oudste voorloper van Erasmus, de Nieuwe Rotterdamsche Schaakvereniging, opgericht.” 
Zie de website van SV Erasmus voor meer wetenswaardigheden voor een club vol in beweging. Zo zijn ze nog niet zo lang geleden overgestapt naar een  mooie nieuwe speellocatie in Huis van de Wijk Arcadia. Ook sportief succes met een kampioenschap van hun eerste team in de nieuwe KNSB 4e klasse. De jeugd doet uiteraar ook mee met ons nieuwste initiatief nl de Online Jeugdschaakclub Nederland op Chesskid. 
Zie hier de volledige top 10 van de verenigingsprijs:

1

S.V. Erasmus – Rotterdam*

+20

2

ASV – Arnhem.

+16

3

Groninger Combinatie – Groningen

+15

 

S.V. Voorburg – Voorburg

+15

 

Eerste Goirlese Schaakclub – Goirle

+15

6

HSG – Hilversum

+14

7

S.V. DBC – De Bilt

+13

 

JSV Kralingen – Rotterdam

+13

9

S.V. Wageningen – Wageningen

+12

 

S.C. Woerden – Woerden

+12

*=De Koddige Koning uit Rotterdam behaalde weliswaar een nog grotere ledenwinst van 30. Deze leden zijn echter allemaal afkomstig van de opgeheven jeugdafdeling van SV Onesimus en telt daardoor niet mee in deze stand. Daarnaast.tellen nieuw opgerichte verenigingen in hun oprichtingsjaar niet mee.