Zaterdag 16 januari begint in Wijk aan Zee de eerste ronde van de Tata Steel Masters. Anders dan in alle andere jaren is de speelzaal dit keer niet toegankelijk voor bezoekers. Strenge veiligheidsmaatregelen moeten er voor zorgen dat het corona-virus geen kans krijgt in De Moriaan. Natuurlijk kunnen alle schaakliefhebbers via de website van het toernooi alle partijen volgen met deskundig commentaar.

Nederlandse troeven

Het Tata Steel Masters wordt gehouden tussen 16-31 januari. Alle ronden beginnen om 14.00 uur behalve de laatste ronde die om 13.00 begint. De Nederlandse troeven in de hoofdgroep zijn Anish Giri en Jorden van Foreest. Vorig jaar won Fabiano Caruana het toernooi overtuigend. Dit titelverdediger is er ook dit jaar weer bij, evenals record-winnaar Magnus Carlsen. Portretten van alle deelnemers vind u op de toernooiwebsite.

Hoogtepunten op Twitch

Vanwege de grote internationale belangstelling is de live-stream Engelstalig. Om Nederlandse schaakfans te bedienen zal er op het twitch kanaal van de schaakbond tijdens alle ronden een dagjournaal te zien zijn van 20.00-20.30 uur. IM Stefan Kuipers zal de hoogtepunten van iedere ronde eruit lichten en bespreken, waarbij u ook vragen kunt stellen. Ga dus dagelijks naar het Twitch-kanaal van de schaakbond vanaf 20.00 uur.