Op zaterdag 14 september werd op de nieuwe speellocatie van de KNSB-Jeugdclubcompetitie in Rotterdam ook het NK E-teams gespeeld. Het Podium aan de Maas was met de extra 40 teams uit de E categorie (t/m 10 jaar) direct goed gevuld. Bij het NK E-teams worden 7 ronden op een dag gespeeld, dus was er ook direct een prijsuitreiking en een nieuwe kampioen!
Vooraf was het team van ESV E1 de grote favoriet en dat maakte ze ook geheel waar. De eerst 4 ronden werden zelfs met maximale scores gewonnen. Pas in ronde 5 werd het eerste bordpuntje verspeeld tegen de uiteindelijke nummer 3 RSR Ivoren Toren E1. Met 14 matchpunten en 26 bordpunten werd ESV E1 dan ook de terechte kampioen: Het team bestond uit lauter kampioenen: Tommy Grooten, Luna Huang, Gatachur Kazarjan en Sascha Kurt. Individueel hebben ze allemaal al NK titels behaald, nu dus ook in teamverband.
Achter ESV behaalde maar liefst zes teams allemaal 10 matchpunten. Op bordpunten werd Almere E1 tweede, RSR Ivoren Toren E1 derde, KlimOp E1 vierde en Voorburg E1 vijfde. Deze teams kregen allemaal prijzen. De teams van SMB E1 en Moira Domtoren E1 werden zesde en zevende en vielen net buiten de prijzen, maar met een eervolle vermelding.

Alle prijswinnaars (foto Ilja Kalle)
 

1e ESV
2e Almere
3e RSR Ivoren Toren

 
Zie voor de volledige eindstand 
Bekijk het gehele fotoalbum hier

De organisatie was in handen van de RSB die samen met de KNSB deze kampioenschappen hebben opgezet. 

Links Angelo Ayala, voorzitter RSB (foto Ilja Kalle)