Een DGT Club Pack bestaat uit 10 schaakspellen (stukken en borden).

De KNSB viert dit jaar het 150-jarig jubileum en net als de schaakbond heeft het Nederlandse schaakbedrijf Digital Game Technology (DGT), dat in de (internationale) schaakwereld onder meer bekend is van de digitale schaakklokken, een jubileum. DGT bestaat 30 jaar. Een mijlpaal!

Cadeautjes

DGT viert het 30-jarig bestaan door cadeautjes uit te delen. Vanwege de eigen verjaardag én vanwege het 150-jarig bestaan van de KNSB, doet DGT maar liefst 150 DGT Club Packs cadeau aan de KNSB. Dat zijn in totaal maar liefst 1500 schaakspellen (DGT heeft immers niet alleen digitale klokken, maar nog veel meer producten zoals deze schaakspellen). Als KNSB geven wij deze schaakspellen op onze beurt aan de regionale bonden en zij kunnen ze aan scholen verstrekken.

Wat zit er in een Club Pack?

Een Club Pack bestaat uit 10 schaakspellen, dus 10 (kartonnen) schaakborden en 10 verzwaarde schaakstukken van kunststof. De stukken en borden zijn van toernooiformaat. De hoogte van de koning is 95 mm en de velden meten 55 bij 55 mm. De sets zijn specifiek ontwikkeld voor clubs. De stukken zijn erg stevig en gaan daarom met gemak een duurzaam schoolschaakleven mee.

De schaakstukken in het DGT Club Pack.

Voor welke scholen?

Volgende week worden de sets geleverd aan de regionale bonden en andere verenigingen, stichtingen en contactpersonen. Deze zijn vrij om te bepalen hoe en welke scholen in aanmerking komen voor een Club Pack, zolang deze maar terechtkomen bij een school en dus kinderen die er mee kunnen schaken. Heb je interesse en wil je weten hoe jouw school in aanmerking komt? Lees dan het uitgebreide artikel op de speciale jubileum website van de KNSB (zie de hyperlink hieronder).

Meer informatie:

Artikel op website KNSB 150 jaar

Website DGT

DGT Club Pack