Overzicht speelzaal Delft

Op zaterdag 7 en zondag 8 januari zijn 103 schakers naar Delft afgereisd om te schaken voor 12 kwalificatieplaatsen voor het NK ABC. In Delft werd het kwalificatietoernooi georganiseerd door de Haagse Schaakbond met de steun van DSC. DSC was bereid gevonden om op het laatste moment bij te springen nadat vlak voor Kerst de oorspronkelijke locatie werd gesloten door de hoge energierekening.

Met 103 schakers was het toernooi bij voorbaat al historisch. Nog nooit hebben zoveel schaker meegedaan aan een (fysiek) kwalificatietoernooi van de KNSB voor het NJSK. De spelers werden verwend met 18 liveborden, een prijzenpot van meer dan 1000 euro en meerdere consumptiebonnen om te genieten van een drankje of tosti.

In alle groepen is het lang erg spannend gebleven. Na de eerste dag met vier rondes waren er nog geen duidelijke favorieten. In de A-groep en de gecombineerde B- en C-meisjesgroep was er een koploper met een half puntje voor op een groep achtervolgers. In de B-groep waren er zelfs nog 3 schakers met de maximale score. Uiteindelijk hebben de drie extra rondes geholpen het kaf van het koren te scheiden. Met als gevolg hier en daar een verrassende winnaar of winnares.

Lees meer op de HSB website

De derde kwalificatie staat alweer gepland voor 18-19 februari in Groningen.
Zie voor meer informatie en aanmelden