schaaktafels

Op 11 september was ik ‘live’ in de uitzending bij RTV Utrecht om te praten over mijn online petitie (zie links). Een week daarvóór was ik, op een zaterdagmiddag, begonnen aan de uitvoering van mijn idee. En dan het artikel welke op 12 september verscheen in het AD (zie links). Ik kan u zeggen, mijn missie is geslaagd! De petitie is o.a. ondertekend door internationale schaakgrootheden (Susan Polgar, Hikaru Nakamura en onze ‘eigen’ Jorden van Foreest, waarvoor dank) en de schaaktafels gaan er komen in het Máximapark in Utrecht Leidsche Rijn! Al schakend zullen er vele nieuwe contacten gelegd gaan worden, en wellicht genietend van een drankje, zal men strijden om het schaakmat.
Ik hoop oprecht dat dit initiatief navolging krijgt in andere parken en steden van Nederland. En daarbuiten ook. Én dat meer jongeren, maar vooral meisjes, zullen gaan schaken!
Ik tref u graag in ons Máximapark voor een partijtje ‘schaak’. En voor een goed gesprek. Wel, de eerste zet heb ik bij deze alvast gedaan, E2-E4!
Jesús Medina Molina