Deelname aan Nationale Sportweek

Home / Voor clubs / Deelname aan Nationale Sportweek

Wij nemen actief deel aan de Nationale Sportweek. In 2019 wordt deze week gehouden van vrijdag 20 tot en met zondag 29 september. Het is de bedoeling dat schaakverenigingen hun deuren openen voor het publiek en actief onze sport promoten. Je kunt bijvoorbeeld een toernooi of demonstraties organiseren. We ondersteunen jouw club hierbij. Ook de meeste gemeenten hebben tijdens de sportweek speciale faciliteiten.

Het ondersteunende aanbod van de schaakbond zal op deze pagina worden verzameld.

Zie voor een overzicht van de acties van vorig jaar:

Gratis Promotiepakket
​Dit jaar hebben weer een gratis Promotiepakket voor alle schaakverenigingen samengesteld o.a.: een nieuwe flyer met twee puzzels (makkelijk en moeilijk) en A3 posters van onze schaakambassadeurs Nick Schilder en Anish Giri.

        

Op de flyers staat een prijsvraag die t/m 31 december 2018 kan worden ingestuurd. Bestel het gratis promotiepakket voor 5 september 2018: Bestelformulier.

AH Sportactie (15-30 september)
Spaaractie (in alle 900 AH vestigingen) voor kennismaking met sportclubs. Zie de uitleg over de AH sportactie. De spaarders kunnen nog tot eind december hun bonnen verzilveren bij de sportclubs. Zorg dus dat jullie schaakvereniging erbij staat!

Nationale Sportweek (15-29 september)
De site van de Nationale Sportweek (NSW) geeft clubs hulp bij het maken van een eigen poster, geeft draaiboeken voor het opzetten van eigen acties en biedt allerlei communicatiemiddelen. Informeer bij de eigen gemeente naar de mogelijkheden.
Website Nationale Sportweek.

Actie #chessconnectsus en het Global Chess Festival (13 oktober)
Op 13 oktober is voor de 4e keer op rij het Global Chess Festival, de wereldschaakdag, op deze tweede zaterdag van het jaar. Judith Polgar is dit schaakevenement 4 jaar terug gestart in Budapest, maar inmiddels volgen er allerlei schaakevenementen over de hele wereld.
In Nederland zal de KNSB in ieder geval weer aandacht genereren tijdens het Huttontoernooi in Roosendaal. Dit zal een soortgelijke activiteit worden als afgelopen jaar in Rotterdam met de wedstrijd tussen de 7 en de 97-jarige. Daarnaast gaan we nog een actie voor #chessconnectsus de week vooraf op scholen uitzetten, waarbij het starten met schoolschaak centraal staat.
We roepen verenigingen op om zelf ook het een en ander te ondernemen op deze speciale dag.   

NSW