Nieuwsberichten aanleveren website en facebookAanleveren van nieuwsberichten voor schaken.nl of facebook

Home / Voor clubs / Nieuwsberichten aanleveren website en facebookAanleveren van nieuwsberichten voor schaken.nl of facebook

Je club kan zelf nieuwsberichten (laten) plaatsen op www.schaken.nl. Bijvoorbeeld over een toernooiaankondiging, een ledenwerfactie of de resultaten van een eigen toernooi. Elke vereniging beschikt over een eigen inlog en kan de berichten voor de redactie van schaken.nl klaarzetten. De redactie publiceert op werkdagen de volgende dag de klaargezette berichten. Berichten vanaf vrijdagmiddag worden op maandag geplaatst.

Houd rekening met deze spelregels:

  • De tekst is interessant voor andere schakers en clubs.
  • De lengte is maximaal 20 regels.
  • Bij het bericht moet een foto van voldoende kwaliteit zitten. Het gaat om een liggende foto in jpg-formaat. De foto mag rechtenvrij worden geplaatst, eventueel met bronvermelding.
  • Het nieuwsbericht mag geen commerciële doelen hebben, behalve als er een duidelijke relatie met het bericht is. Denk bijvoorbeeld aan de naam van een toernooi.
  • De redactie kan het bericht inkorten of weigeren. Er worden bijvoorbeeld geen rondeverslagen van een meerdaags toernooi geplaatst. Een bericht over een bijzondere gebeurtenis in een bepaalde ronde is wel geschikt.

We plaatsen ook op onze pagina op Facebook (facebook.com\KoninklijkeNederlandseSchaakbond) berichten van verenigingen. Je stuurt hiervoor jouw bericht met foto naar facebook@schaakbond.nl. Op Facebook is ruimte voor een zeer korte aankondiging plus een link naar de clubsite of het volledige bericht op www.schaken.nl.