Harry Gielen All rights reserved

Vanaf zondag 13 augustus begint in Eindhoven de Jeugd Olympiade Schaken (t/m 16 jaar) met bijna 70 teams uit 50 verschillende landen. Een groot internationaal evenement dat door de wereldschaakbond aan Nederland is toegewezen onder andere omdat de KNSB 150 jaar bestaat dit jaar.

Op donderdag 10 augustus begint het schaakfeest in Eindhoven al met de start van een kroongroep van 10 sterke schaaksters. Zij zullen in een gesloten toernooi uitmaken wie zich op 18 augustus mag kronen tot winnares van dit Open World Dutch Women’s Top 10 Championship. Daarbij geldt voor 7 van de 10 speelsters dat zij ook zullen mikken op een zogenaamde IM-norm (meesternorm) die ligt op de score van 6,5 uit 9.

De speelsters zijn (in volgorde van rating): Marsel Efroimski (Israël), Trisha Kanyamarala (Ierland), Petra Papp (Hongarije), Marta Garcia Martin (Spanje), Anastasia Avramidou (Griekenland), Laura Unuk (Slovenië), Alicja Sliwicka (Polen), Machteld van Foreest (Nederland), Josefine Heinemann (Duitsland) en Robin Duson (Nederland). Oorspronkelijk zou ook Eline Roebers deelnemen in Eindhoven maar na een wildcard voor de World Cup en haar uitstekende prestaties in Baku wordt zij in Eindhoven vervangen door Robin Duson.

De eerste ronde begint vandaag om 14.00 uur. De partijen zijn dagelijks live te volgen

Alle ronden beginnen om 14.00 uur, behalve de laatste ronde op 18 augustus die al om 10.30 uur begint.

Zie voor meer informatie de officiële website en de website chessresults