Zaterdag 6 mei is de Verenigingsprijs 2022 uitgereikt aan Michiel Blom van Schaakvereniging Zukertort Amstelveen. Jaarlijks reikt de KNSB een prijs uit voor de vereniging met de per saldo grootste ledenwinst. Dat was over 2022 Zukertort.

De winst werd vooral gehaald bij de jeugd. Daarvoor was het ook niet gek dat het NJSK de plek was waar de prijs werd uitgereikt. Zukertort was met maar liefst 5 jeugdleden actief bij het NJSK in Almelo.
Eric van Breugel, Coördinator Breedteschaak van de KNSB, reikte de prijs van € 500 en een door Anish Giri gesigneerd schaakbord, uit aan Michiel Blom. Mchiel is een van de vaste krachten van de jeugd bij Zukertort Amstelveen.

Zukertort ontvangt de Verenigingsprijs 2022 (foto Ilja Kalle)

Zie hier de gehele top 10:

PlaatsClubPlaatsGroei (saldo)*
1.SV ZukertortAmstelveen29
2.SV MaastrichtMaastricht23
3.SV GardeMaarheerze22
4.Schaakstad ApeldoornApeldoorn20
5.SG Discendo Discimus (DD)Den Haag19
6.SG Max EuweEnschede18
7.SV De Wijker TorenBeverwijk17
8.Sv Strijdt met Beleid (SMB)Nijmegen17
9.SV IJsselmondeRotterdam16
10.Schaak Combinatie LeeuwardenLeeuwarden16
* = Aantal nieuw aangemelde hoofdleden – aantal afgemelde hoofdleden over 2022

Michiel: “Wij zijn zeer vereerd met deze prijs. Wij hebben een goed lopende jeugdafdeling met 10 jeugdtrainers op dit moment. Ook een paar Engelstalige groepen vanwege de expats met kinderen uit met name India, die we op de club hebben. Wij hebben daarnaast een goede interne competitie en zijn actief bij allerlei toernooien. We vieren onze successen ook zo veel mogelijk om het club gevoel ook te stimuleren.”

De overhandiging vond plaats in de Twitch uitzending van het NJSK ronde 7 (3.49.35-3.56.03).